Weekendje Barcelona? Bezoek het prachtige Castelldefels

 

Nabij Barcelona ligt het kustplaatsje Castelldefels. Dit is een zeer mooi stadje dat zeker het bezoeken waard in is waneer je wat dagen over hebt in Barcelona. Wat maakt Castelldefels de moeite waard?

 

Hotspot van beroemdheden

 

Altijd al een Catalaanse acteur of voetballer willen spotten? Dan is de kans dat je deze in Castelldefels zult vinden misschien wel het grootst.

 

Het stadje is de laatste decennia enorm toegenomen in populariteit, met name onder de lokale bevolking. Zo hebben veel rijke Catalanen een tweede huis in het stadje. Zo bestaat de kans dat je Lionel Messi tegen het lijf loopt hier zomaar, de beste voetballer ter wereld heeft hier namelijk ook een leuk optrekje. En je raad nooit wie zijn buurman is.. Jawel, mede sterspeler Luis Suarez.

 

Kitesurf utopia

 

Naast dat Castelldefels populair is bij rijke Spanjaarden, staat de stad ook bekend vanwege zijn vele kitesurfers. De golven zijn hier perfect, wat vele internationale kite liefhebbers van heinde en verre naar de Catalaanse stad trekt.

 

Er zijn hier meerdere bekende internationale kitescholen gevestigd, ga voor vertrek dus even langs je kiteshop en zorg dat je alle benodigdheden bij je hebt. Let wel even op dat sommige gebieden in de zomer van juni tot september verboden zijn, in verband met het hoge aantal toeristen.

 

Leuk voor een zomers dagje op het strand

 

Al met al is een bezoekje aan Castelldefels dus zeker de moeite waard, zeker als je in sportievere sferen bent. Daarnaast is het stadje ook gewoon erg leuk om te bezoeken of om een dagje op het strand rond te hangen. De stad ligt op slechts een klein half uurtje rijden van Barcelona, dus je kunt het beste in de stad een auto huren en je staat binnen no-time op het strand.