Barcelona

Barcelona is zeer geliefd onder Nederlanders. Jaarlijks pakken zij het vliegtuig om een aantal dagen van de stad te genieten. De Ramblas, De Sagrada Familia zijn populaire trekpleisters in de Catalaanse hoofdstad. Daarnaast is het in Barcelona bijna altijd goed weer en is het op het strand en in de zee heel goed vertoeven. En dan hebben we nog voetbalclub FC Barcelona die het mooiste voetbal ter wereld speelt. Mede door ’s werelds beste voetballer Lionel Messi. Kortom, Barcelona heeft eigenlijk alles wat een mens nodig heeft.

Catalanen (en Spanjaarden) staan bekend om de Siësta. Overdag is het namelijk heel warm. Eigenlijk te warm om te werken. Daarom zijn de winkels overdag een paar uur gesloten. Dit betekent dat er in de avonduren langer wordt doorgewerkt.

Nederlanders staan daarnaast bekend om ‘vroeg dineren’. De aardappelen staan vaak om 18 uur op tafel. Dit is in Barcelona heel anders. Je moet niet gek opkijken als de restaurants om 22 uur nog stampvol zitten. Catalanen en Spanjaarden eten doorgaans later dan wij Nederlanders gewend zijn.

Je hoeft niet de stad uit

Barcelona heeft een groot metronetwerk waarmee je in principe overal naar toe kunt. Bovendien kan je op veel plekken in de stad fietsen huren om zodoende de stad te ontdekken. Door de vele terrassen, parken, pleinen is het niet echt nodig de stad te verlaten. Zeker niet als je er maar een paar dagen bent. Toch zijn er uitzonderingen.

Een auto is desalniettemin handig

Het is bijvoorbeeld de moeite waard ook de om langs de kust van de Costa Brava te touren. Een bezoek brengen aan de dorpjes Roses & Platja d’Aro is de moeite waard. Voor de feestvierders onder ons moet een rit naar Lloret de Mar en Blanes op de agenda staan. Leuke ideeën, maar wat als je met het vliegtuig reist? Een auto huren voor een paar dagen is dan zeker een goed idee. Als je met een groep vrienden reist is een busje huren een beter plan. Er zijn meerdere mogelijkheden voor een gezelschap van ongeveer zes personen.

Dus wil je meer dan alleen Barcelona ontdekken? Huur dan een auto of busje en trek erop uit.