Een stedentrip naar Barcelona is de perfecte mix van zon, strand maar ook het ontdekken van een prachtige stad. Om alles in de stad te kunnen ontdekken zal je verliefd moeten worden en hier meerdere keren naartoe moeten gaan, omdat er zoveel moois te ontdekken is. Aan de andere kant, het kan bijna niet anders dat je verliefd wordt op Barcelona en dus graag wilt terugkomen. Reserveer nu je parkeerplaats bij Amsterdam aiport bij Parkerenschipholairport.

La Rambla

Midden in het centrum van Barcelona vind je La Rambla. Een kilometer lange winkelboulevard die gekenmerkt wordt door de vele verschillende kraampjes en heerlijke terrassen. Hoewel het een heel drukke straat is, kun je Barcelona eigenlijk niet bezocht hebben zonder La Rambla af te struinen. Heerlijk rondneuzen bij de kraampjes of vermaakt worden door de straatmuzikanten, of, als je daar allemaal geen zin in hebt lekker op het terras gaan zitten met een glas sangria en een bord tapas en je vergapen aan de diversiteit van mensen die langsloopt.

Plaça de Catalunya

Aan het einde van La Rambla kom je uit op Plaça de Catanlunya; een gigantisch plein dat zich vooral laat kenmerken door de fantastische architectuur rondom het plein zelf. Een rondje over het plein lopen is daarom ook helemaal geen straf omdat nieuwbouw en prachtige oude architectuur naadloos in elkaar is verweven. Ook heerlijk om gewoon even lekker met je slippers in het water om een beetje af te koelen of op een bankje onder bomen uit te rusten en te genieten van de schoonheid om je heen.

Gaudi

De oude meester architect Antoni Gaudi heeft tientallen bouwwerken op zijn naam staan die gebouwd zijn in Barcelona. Er worden speciale Gaudi tours aangeboden door de hele stad heen, of koop een kaartje waar de 7 UNESCO werelderfgoed bouwwerken van Gaudi op staan om zijn rijke invloed op de stad te kunnen ervaren. Het meest bekende bouwwerk van Gaudi in Barcelona is de Sagrada Familia; basiliek van ongekende schoonheid en een must-see voor iedere bezoeker van Barcelona.