Heb je binnenkort een trip naar Barcelona gepland en wil je zoveel mogelijk van de stad zien? Probeer ervoor te zorgen dat je een goede planning hebt van wanneer je wat wilt zien. Wees wel alert op het feit dat je genoeg vrijheid hebt om van deze planning af te wijken. Je wilt tenminste niet iedere dag aan je planning vastzitten. Barcelona is ook prima te bezoeken wanneer je kampt met blessures als een pijnlijke knie of last van de rug.

Bekijk de Sagrada Familia

De heilige kathedraal van Barcelona, zo wordt deze kerk in Barcelona ook wel genoemd. De Sagrada Familia is nog altijd aan een renovatie ondervonden die waarschijnlijk in 2026 af zal zijn. De kathedraal ligt op de route van verschillende tourbussen die door Barcelona rijden waardoor deze ook makkelijk te bezoeken is met een pijnlijke knie of andere fysieke ongemakken.

Breng een bezoek aan het Camp Nou

Het Camp Nou is het voetbalstadion van de wereldberoemde voetbalclub FC Barcelona. Bij deze club spelen onder meer Lionel Messi en sinds afgelopen zomer Frenkie de Jong. Je kunt een wedstrijd van Barcelona bezoeken of meedoen aan een stadiontour die je de kleedkamers en de prijzenkast laat zien. Er zijn korte routes te nemen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je knie.

De drukste straat van Barcelona: Las Ramblas

Je hoeft er eigenlijk maar één keer doorheen te lopen om alles van de straat gezien te hebben, maar het is het wel waard om even te zijn. Las Ramblas loopt van een groot plein in Barcelona tot het monument van Columbus in de buurt van de haven. Dit plein en het monument zijn ook het bezoeken waard en kun je dus combineren met Las Ramblas. Pas wel goed op voor zakkenrollers in deze drukke straat.