De mooie stad Barcelona kent vele hoogtepunten. Van de Sagrada Familia tot het Park Guell, allemaal hoogtepunten die veel toeristen gaan bezoeken wanneer ze voor een paar dagen in Barcelona zijn. Een andere bekende en zeer populaire trekpleister in deze stad is Camp Nou, het indrukwekkende voetbalstadion van FC Barcelona. Dit stadion biedt plaats aan bijna 100.000 supporters die naar de sterren van het team kunnen komen kijken. Zo speelt de wereldster Lionel Messi de wedstrijden van Barcelona in dit stadion. Je kunt er voor kiezen om het stadion van buiten te bekijken, maar ook binnen een rondleiding te nemen. Een echte aanrader.

Stadiontour Camp Nou

Als je een stadiontour neemt in Camp Nou, krijg je de meest indrukwekkende plekken van het stadion te zijn. Je begint in het FC Barcelona Museum, waar je foto’s van vroeger kunt bekijken en een kijkje kunt nemen in de uitgebreide prijzenkast van de club. Daarnaast ga je ook nog naar de kleedkamer, waar de spelers zich in alle rust voorbereiden op een wedstrijd. Natuurlijk krijg je ook de kans om heel dicht bij het veld te komen. Je mag aan de rand van het veld staan om alles even van dichtbij te bekijken. Een selfie bij de dug-outs mag natuurlijk niet ontbreken op dat moment.

Wedstrijd van FC Barcelona

Het voetbalseizoen in Spanje loopt meestal van augustus tot mei. Als je in die periode in de stad bent, is de kans groot dat Barcelona een wedstrijd moet spelen. Als ze in die periode een thuiswedstrijd spelen is het aan te raden om een kaartje voor de wedstrijd te kopen en de sfeer van een vol Camp Nou te ervaren. Dus vlieg jij binnenkort naar Barcelona en zoek je nog een leuke activiteit? Bekijk dan eens het programma van Barcelona, of kies een dag waarop jij een stadiontour kunt gaan doen. Een ervaring die je niet snel zal vergeten.