Barcelona is een ideale bestemming voor een stedentrip. Het heeft namelijk een aantal grote pluspunten. Het is er vaak mooi weer vanwege het prachtige klimaat, het is erg goed bereikbaar vanuit Nederland en het heeft ook de mooiste bezienswaardigheden. Wat wil je nog meer? Één van de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona willen we hier uitlichten, namelijk het imposante voetbalstadion van FC Barcelona, het Camp Nou.

FC Barcelona

In het imposante Camp Nou speelt voetbalclub FC Barcelona haar thuiswedstrijden. Met grote sterren als Lionel Messi en Luis Suarez spelen hier de grootste voetballers ter wereld hun thuiswedstrijden. Het Camp Nou biedt ruimte aan 99.000 toeschouwers. De clubkleuren van FC Barcelona, blauw en rood, zijn ook in de tribunes verwerkt, samen met de slogan van de club ‘Mes Que Un Club’. Dit staat voor ‘Meer dan een club’.

Het voetbalstadion ligt in het centrum van de stad. Toch zou je van de buitenkant niet zeggen dat het stadion zo immens groot is. Dit komt omdat de club van de gemeente het stadion niet in de hoogte mocht uitbreiden, en daarom is gekozen om de eerste ring uit te graven, waardoor het stadion bij wijze van spreken in een kuil ligt. Van binnen zie je pas echt de omvang van het stadion.

Rondleiding

Ben jij op bezoek in Barcelona of ga je binnenkort op citytrip naar deze prachtige stad? Breng dan zeker een bezoekje aan deze stad. Het stadion van Barcelona is vrijwel iedere dag open voor publiek. Zo kun je een rondleiding door het stadion nemen, kun je het museum in het stadion bezoeken en kun je zelfs tot aan het veld komen. Zo beleef je het stadion pas echt goed! Het stadion is goed bereikbaar via het openbaar vervoer en een echte aanrader voor iedereen die de stad gaat bezoeken.