Je bent een echte fan van carnaval. Elke jaar vier je het in je vaste plaatst, bij je vaste stamkroeg en met dezelfde mensen. Je besluit om op het laatste moment om carnaval dit jaar ergens anders te vieren. Het is Barcelona geworden. Weet je nog niet zo veel over het vieren van carnaval in Barcelona? Dat lees je in dit artikel.

Hoe wordt het gevierd?

Afgelopen jaar werd carnaval in Barcelona van 1 tot en met 5 maart gevierd. In Barcelona begint het feest met de aankomst van de Carnaval Koning en wordt gevierd met een vuurwerkshow. De dag erna is er een maskerdans in het Borne Centre Cultural. In Barcelona zijn er meer dan 30 optochten tijdens het carnavals-weekend. De optocht in El Born blijkt heel bijzonder te zijn.

De kleding

Ook in Barcelona verkleden mensen zich. Kinderen gaan verkleed naar school. Je kan ervoor kiezen om je kleding vanuit Nederland mee te nemen. De carnavalskleding die ze in Barcelona dragen is wel een beetje anders dan in Nederland. In Barcelona dragen ze vooral grote en gekleurde jurken of pakken met gekke pruiken of hoeden. Het is wel zo leuk om je daar dan ook aan te houden. Qua kleur mag je helemaal zelf weten wat je aan doet.

Verschillen en overeenkomsten met Nederland

Er zijn een paar verschillen als we het hebben over carnaval in Nederland of carnaval in Barcelona. Zo wordt carnaval in Barcelona vaak langer gevierd dan in Nederland, in Nederland altijd 3 dagen en in Barcelona 5 dagen. Zoals eerder al benoemd is ook de carnavalskleding anders. In Nederland verkleden mensen zich meestal als een soort beroep, een stripfiguur of in een genre van een film. Er zijn dus wel een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden, maar altijd leuk om het is in een andere stad mee te maken.