Bij een vakantie naar Spanje, overnachten de meeste mensen in een hotel of op een camping. En daar is helemaal niet mis mee, maar als je al jaren steeds dezelfde accommodatie hebt kan het wel eens gaan vervelen. Ga daarom eens op zoek naar een andere plek om te verblijven tijdens je vakantie in Spanje, er zijn opties genoeg. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan helpen wij je alvast op weg met een aantal tips.

Bed & Breakfast

Als je bekend bent met het programma Ik vertrek, dan weet je dat veel Nederlanders emigreren om in het buitenland een eigen onderneming op te starten. Een eigen Bed & Breakfast in Spanje is hier een voorbeeld van. Ga vooral eens op zoek naar zo’n accommodatie in Spanje met Nederlandse eigenaren. Je hebt dan geen last van een taalbarrière als je de Spaanse taal (nog) niet zo goed kent, je overnacht altijd op een prachtige locatie en ook hier geniet je elke dag van een heerlijk ontbijtje. Overnachten bij een Bed & Breakfast is ook nog eens een stuk goedkoper dan een hotel.

 

Granada

Slapen op een historische plek

In Spanje zijn een aantal historische locaties die levend worden gehouden door deze te gebruiken als hotels voor toeristen. Deze locaties worden ook wel paradores genoemd. Voorbeelden van paradores zijn kloosters en kastelen. Over heel Spanje zijn er iets meer dan 90 van deze bijzondere locaties te vinden. Overnachten in een paradore is voor jou de kans om verder kennis te maken met de plaatselijke cultuur. Zo serveren ze in het restaurant van de accommodatie bijvoorbeeld streekgerechten die jij kunt proeven. En hoewel verblijven in een klooster of kasteel behoorlijk basic klinkt, blijkt het toch even anders te zitten. Want de meeste paradores hebben drie tot vijf sterren.

Courtyard

Je eigen huis

Na een vakantie kom je altijd weer tot de conclusie dat je eigen bed het lekkerst ligt. Maar hoe fijn zou het zijn als je eigen bed in Spanje staat? Het heeft wat voeten in de aarde, maar een droomhuis kopen aan de Spaanse costa is ook zeker mogelijk. Zo kan jij een aantal keer per jaar afreizen naar je eigen vertrouwde plek in Spanje. En om leegstand te voorkomen, verhuur jij je huis de rest van het jaar aan andere toeristen. Er zijn Nederlandstalige makelaars in Spanje werkzaam die niet alleen het huis van je dromen voor je vinden, maar ook helpen met andere zaken zoals het vinden van geschikte huurders.