Costa Brava

 

 

 

 

 

 

De kans is groot dat je al een paar keer in Spanje bent geweest. Je hebt er altijd al van gedroomd om een huisje aan de kust te kopen en hier heerlijk te genieten van je oude dag. Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om van deze droom werkelijkheid te maken? Hieronder volgt een artikel met de voordelen van een huis aan de Costa. Lees snel verder en ontdek of een huis aan de Costa iets voor je is!

Heerlijk vertoeven!

Het grootste voordeel van wonen aan de Costa is dat je je niet zo druk maakt. De pace van het leven gaat wat langzamer, waardoor je niet het gevoel hebt dat je altijd haast hebt. Zo kun je genieten van alle schoonheid die de Costa te bieden heeft. Een heerlijk strand, fijne mensen en natuurlijk geweldig eten. Wanneer je verder landinwaarts rijdt kom je geweldige natuur tegen. De vele bergen nodigen uit om een wandeling te maken of een bezoek te brengen aan een pittoreske stadje in de buurt. Ook is het leven in de Costa een stukje goedkoper dan in Nederland waar je al gauw 20 tot 30 euro betaald om een keer uit eten te gaan. Bij de Costa eet je heerlijk in een lokaal restaurantje voor slechts 10 euro. Heerlijk toch!

Een huisje vinden

Het vinden van een huisje aan de Costa is niet zo moeilijk als dat je zou denken. Het aanbod is groot. Zo kun je kiezen uit een mooie villa, een appartement, een rijtjeshuis of een hotelkamer. Ook is er wat voor ieder budget te vinden. Een kleine eenpersoonskamer voor 200 euro per maand of een groot appartement voor enkele honderden euro’s per maand. Het kan allemaal! De Costa is groot en daarbij verschillen de prijzen ook weer per stad.  

Costa Brava

Met het gezin naar de Costa emigreren

Ook met een gezin is het prima vertoeven in de Costa. Er zijn genoeg voorbeelden van gezinnen die een huis in Spanje hebben gekocht en van Nederland naar de Costa zijn geëmigreerd. Zo kun je jouw kind eenvoudig bij een Internationale school aanmelden. Dit kost natuurlijk wel geld en daarom is het belangrijk dat je eerst een plan maakt voordat je naar de Costa komt.