Vier je vakantie in Zuid-Spanje

De ideale manier voor Nederlanders om vakantie te vieren is in een vakantiewoning in Spanje. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Spanje één van de populairste vakantiebestemmingen is. Eet de lekkerste tapas, dans de flamenco en geniet van de altijd schijnende zon. Logisch dat jij de volgende keer voor Spanje kiest. De Spaanse eilanden zijn een favoriete bestemming, maar ook Zuid-Spanje is populair. Ben jij al in Las Alpujarras geweest? Een magisch, bergachtig gebied in de regio Andalusië dat ten zuiden van Granada ligt. Een plek waar je echt een keer geweest moet zijn. Kom je volgende vakantie dus vieren in een vakantiewoning in Spanje met je vrienden of familie.

Ontdek het Spaanse paradijs

In het bergachtige gebied Las Alpujarras ligt het dorpje Sorvilán. Door Spanjaarden het paradijs van Andalusië genoemd. Opvallend is dat de huizen wit zijn met platte daken. In de zomer zijn de Spaanse huisjes koel, maar in de winter juist lekker warm. De bouwstijl werd beïnvloed door het Moorse rijk. Daar maakte dit gebied vroeger onderdeel van uit. Op het huidige Spanje heeft dit nog steeds invloed zoals op de lokale keuken. Boek nu je vakantiewoning in Spanje als jij een prachtig uitzicht wilt op wijngaarden, amandelbomen en de Middellandse Zee. In het midden van het culturele centrum van Sorvilán kun je een vakantiewoning huren. Verblijf je liever midden in de natuur? Kies dan voor een vakantiewoning in Spanje die net buiten het dorp ligt.

Uitgaanstips

Als je een vakantiewoning in Spanje hebt geboekt dan kun je van alles en nog wat doen. De zon schijnt 320 dagen per jaar met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Perfecte temperaturen dus om naar het strand te gaan en te zwemmen in de Middellandse Zee. Ook kun je meer de culturele kant op. Bezoek traditionele witte bergdorpjes of ga naar de stad Granada. Ook kun je bijvoorbeeld de volgende activiteiten gaan doen:

  • Outdoor activiteiten: paardrijden, mountainbiken of vogels spotten
  • Bezoek Spaanse kastelen en forten
  • Drink een wijntje bij een Spaanse wijngaard
  • Wandel door de mooie, bergachtige omgeving
  • Bezoek de lokale festivals
  • Een vakantiewoning in Spanje is de ideale plek om even te ontsnappen aan je drukke leven in Nederland. De winters zijn zacht dus zelfs dan kun je er even een paar dagen tussenuit gaan.

    Boek je vakantiewoning in Spanje!

    Heb je zin gekregen om naar Zuid-Spanje te gaan? Kom genieten van de veelzijdige regio. Het is hét ideale vakantiegebied voor sportievelingen, natuur- en zonliefhebbers. Proef de Spaanse sfeer in het bergdorp Sorvilán. Interesse en op zoek naar meer informatie over Spaanse vakantiewoningen? Ontdek hier het aanbod van vakantiewoningen in Spanje.