Wil je naar Barcelona op vakantie, maar wil je niet te veel uitgeven voor jouw citytrip in deze populaire stad in Spanje? Lees dan op deze pagina drie tips om geld te besparen op jouw vakantie en boek een goedkope vakantie naar Barcelona. Daarnaast lees je onze tips voor het boeken van een huurauto in deze grote stad. Let bij het huren van een auto in Spanje altijd goed op de verzekering en de voorwaarden van de huurcontracten.

Tip 1: boek goedkope vliegtickets

  • Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die naar Barcelona vliegen en deze vliegmaatschappijen hebben allemaal weer andere tarieven. Wil je een goedkope vakantie boeken, dan wordt aangeraden om de goedkoopste vliegtickets te boeken door de prijzen van verschillende tickets met elkaar te vergelijken.

Tip 2: kies een goedkope accommodatie

  • Je kunt een vakantie in Barcelona zo goedkoop of zo duur maken als je wil. Boek je een luxe hotel, dan ben je logischerwijs meer geld kwijt dan wanneer je een sober hotel boekt. Wil je een goedkope vakantie boeken, dan wordt aangeraden om de luxehotels links te laten liggen en op zoek te gaan naar wat meer sobere accommodaties.

Tip 3: ga in het laagseizoen

  • In het laagseizoen is een vakantie vaak veel goedkoper dan in het hoogseizoen. Als het mogelijk is, kun je dus beter een vakantie boeken in november dan in bijvoorbeeld juli of augustus.

Auto huren

Het boeken van een vliegvakantie naar Barcelona in plaats van het reizen met de auto, brengt vele voordelen met zich mee. Zo ben je sneller op de bestemming, hoef je de lange afstand niet in een hete auto door te brengen en kun je veel relaxter reizen. Het enige nadeel van het boeken van een vliegvakantie naar Barcelona, is dat je op deze manier geen vervoer hebt op de vakantiebestemming zelf. Wil je dit probleem eenvoudig oplossen? Kies dan voor het huren van een auto in Barcelona en je profiteert van de voordelen van een vliegvakantie en hebt toch je eigen vervoer.

De voordelen van auto huren in Barcelona

Het huren van een auto in Barcelona brengt verschillende voordelen met zich mee, namelijk:

  1. Je kunt je eigen plan trekken en zit niet vast aan de vertrektijden van het openbaar vervoer.
  2. Boodschappen doen of lange afstanden maken wordt een stuk gemakkelijker.
  3. Je bent mobiel en kunt ook minder goed bereikbare bezienswaardigheden bezoeken.
  4. Je hebt vervoer van en naar de luchthaven als je aankomt in Barcelona en terug gaat naar Nederland.

Wil je van bovenstaande voordelen profiteren? Huur dan een auto als je op vakantie gaat naar Barcelona. Hoe je dit precies doet, lees je in onderstaande alinea.

Auto huren in Barcelona: zo werkt het

Het huren van een auto in Barcelona kan op twee manieren. Zo heb je vaak bij het boeken van een vliegticket de mogelijkheid om meteen een auto te huren en te betalen, maar kun je ook een auto huren als je al in Barcelona bent. Wil je de hele vakantie een auto huren, dan wordt aangeraden om jouw auto direct bij het boeken van de vliegticket te reserveren. Wil je slechts een dag of een paar dagen een auto huren, dan kun je het huren van een auto ook nog wel op de vakantiebestemming regelen. Een betrouwbare aanbieder is natuurlijk Sixt autoverhuur.