Tijdens een stedentrip is het de bedoeling om zoveel mogelijk te zien en te doen. Geen tijd om lekker te luieren tijdens deze korte vakantie. Hoe pak je dit het beste aan? Reishonger heeft een heerlijk recept voor twee fantastische dagen Barcelona met hotspots en een vleugje locals. Eerst zorgen dat je voordelig ergens aan vliegtickets kunt komen. Dan een goedkoop hotel boeken, hier hoef je immers alleen de nacht door te brengen. En dan nog een plan maken met de dingen je graag wilt doen en bezoeken. Dat is niet zo gemakkelijk. Neem bijvoorbeeld een stad als Barcelona, waar veel Nederlanders graag naartoe vliegen. De attracties zijn niet op twee handen te tellen. Daarom onze top 5 bezienswaardigheden kort uitgelegd.

Camp Nou

Dit stadion is reden nummer 1 waarvoor we graag onze vliegtickets naar Barcelona boeken. De thuishaven van misschien wel de populairste voetbalclub ter wereld. Hier wordt volgens de kenners het mooiste voetbal gespeeld. En er zijn ook mensen die beweren dat de mooiste wedstrijd aller tijden hier ooit gespeeld is. Dit was tijdens het WK in 1982 dat Spanje organiseerde. De wedstrijd tussen Brazilie (met Zico in de gelederen) en Italie (met topscorer Rossi) was een waar spektakelstuk en eindigde in 3-2 winst voor de Italianen. Het stadion biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en is echt de moeite waard om te bezoeken, ook al ben je geen voetballiefhebber.

Magische fontein

Wat leuk is om in de avond te bezoeken is de magische fontein of Font Magica. Deze schitterende fonteinen worden in de avond verlicht tijdens indrukwekkende shows. In de zomer is het aangeraden om op tijd aanwezig te zijn in verband met drukte.

Sagrada Familia

Als je naar Barcelona gaat ontkom je er eigenlijk niet aan. De Sagrada Familia is een basiliek ontworpen door Gaudi en met de bouw is gestart in 1892. Tot op heden wordt er nog gebouwd aan het immense gebouw en het is prachtig om naar te kijken.