Barcelona is één van de meest populaire bestemmingen in heel Europa. Zowel liefhebbers van een citytrip als mensen die een leuke bestemming zoeken voor een zomervakantie op een zonnige plek komen uit bij deze grote stad. In de buurt van Barcelona bevinden zich namelijk veel leuke en gezellige badplaatsen waar je in de zomer heerlijk vakantie kunt vieren. Zo zijn er aan de nabijgelegen Costa Brava vele hotels en campings te vinden waar jaarlijks ook veel Nederlanders naar toe gaan. Om in Barcelona of één van de omliggende plaatsen te komen zijn er drie vliegvelden die je kunt gebruiken om van en naar Spanje te vliegen. Wij vertellen je wat meer over deze vliegvelden.

Barcelona el Prat

Vliegveld el Prat is het grootste vliegveld van de regio. Deze luchthaven ligt het dichts bij het centrum van Barcelona en vind je aan de zuidkant van de stad. Vanaf dit vliegveld gaan dagelijks vele honderden vluchten die zowel binnen als buiten Europa hun bestemming hebben. Ook vanuit Nederland, en dan met name vanaf Amsterdam Schiphol, vliegen er dagelijks vluchten naar Barcelona el Prat.

Girona

Ten noorden van Barcelona, op ongeveer 90 kilometer van de stad, vind je de stad Girona. Deze stad heeft ook een vliegveld wat vooral gebruikt wordt voor vluchten binnen Europa. Op dit vliegveld worden niet zo veel vluchten uitgevoerd als op Barcelona el Prat, maar wordt door Nederlandse vakantiegangers vaak gebruikt. Het is vooral voor de bezoekers van de Costa Brava een populair vliegveld. Vanuit dit vliegveld kun je zowel met de trein, bus of huurauto naar het centrum van Barcelona.

Reus

Ten zuiden van Barcelona ligt de plaats Reus, dat ook een internationaal vliegveld heeft. Ook hier vliegen voornamelijk Europese vluchten en wordt veel gebruikt door luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Transavia. Vanuit hier is het ruim 100 kilometer tot aan het centrum van Barcelona.

Om optimaal te genieten van Barcelona en alle mooie plekken er om heen, is een Fly drive vakantie naar Barcelona ook aan te raden. Op die manier boek je je vlucht en je huurauto, soms ook de overnachtingen, en bepaal je zelf wanneer je waar heen gaat. Fijne vakantie!