Lastminute Barcelona

4,5/5,0
4.5/5

Bilbao, een weinig bezochte stad

Deel artikel

Een bekende stad in het noorden van Spanje. Bilbao is totaal het tegenovergestelde van steden in het zuiden van Spanje. In vergelijking met het zuiden van Spanje is het klimaat in Bilbao redelijk wisselvallig. De kunst, geschiedenis, architectuur is één van de mooiste bezienswaardigheden van Bilbao. Lees zeker verder als jij benieuwd bent naar de reden waarom jij Bilbao eens in je leven bezocht moet hebben!

Met het vliegtuig naar Bilbao tegen lage prijzen

Een stedentrip naar Bilbao hoeft niet heel prijzig te zijn. Een vliegreis naar deze mooie stad telt gemiddeld 120 minuten. Vliegtickets kun je bij verschillende vliegtuigmaatschappijen boeken tegen prijzen die variëren tussen de €100 en €200. Met de auto naar Bilbao raden we sterk af. Wat betreft verkeer is het er enorm druk, maar ook is reizen met het openbaar vervoer snel en eenvoudig.

De bezienswaardigheden

De bekendste plek van Bilbao is het Guggenheim. Eén van de drie Guggenheim-musea ter wereld. De andere musea vind je namelijk in Venetië en New York. Een super belangrijk museum voor moderne kunst. Er zijn weinig mensen die dit weten, maar Bilbao is op de kaart gezet, omdat het Guggenheim museum hier gevestigd is. Daarnaast is het toerisme enorm hard gegroeid. Naast het museum vind je een prachtig gebouw in deconstructivistische stijl. Een must dat je zeker gezien moet hebben tijdens jouw verblijf in Bilbao!

Culinair uit eten in prachtige restaurants

Natuurlijk staat Spanje bekend om de overheerlijke tapas die je bijna overal kan eten. De tapas die je kan bestellen in Nederland zijn van verre weg te vergelijken met de tapas uit Spanje. Wandel over het Plaza Nuevo plein en je ziet veel verschillende restaurants waar je kunt genieten van “De Spaanse Tapas”! Door het gebruik van uiteenlopende ingrediënten weet ik zeker dat je nog nooit zulke lekkere tapas hebt gegeten. Een echte aanrader dus om die eens te proberen!

Gerelateerd nieuws

Spanje

3/4-daagse stedentrip Barcelona

Barcelona is één van de meest bekende, maar ook populairste reizen als het gaat om een Europese stedentrip. De levendige hoofdstad van Catalonië is zeer

Spanje

Valencia, een prachtige stad

Een stedentrip naar Valencia moet iedereen meegemaakt hebben! Een prachtige stad in Spanje. Wil je écht geen mooie plek missen? Dan mag de reisgids niet